Popular Posts

Pilula umjesto endoskopijeNova tehnološka otkrića u velikoj mjeri pomažu u medicini i dijagnosticiranju i lječenju raznih bolesti. O tome govori i sljedeći primjer.
Pacijenti sada mogu progutati malu, 450 dolara vrijednu kameru, kako bi lječnici vidjeli njihov jednjak u potrazi za oboljenjima.
Dr. Douglas Rex sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Indianapolisu, u Indijani testirao je ovu ”pilulu-kameru“ na samom sebi kako bi pokazao koliko je procedura jednostavna. Sa malo vode on je progutao kameru i ostao ležati na stolu nekoliko minuta.
Kamera je skliznula niz jednjak praveći snimke koje doktorima pomažu da otkriju bilo šta neuobičajeno, uključujući tok kiseline, oštećenja i predkancerogene ćelije.
Gutanje kamere je mnogo prijatnije nego standarna endoskopija koja zahtijeva guranje fleksibilne cijevi kroz usta i grlo, do jednjaka. Kamera takodjer snimi cijeli put i prirodno i bezbolno prodje kroz probavni trakt u roku od 72 sata.
Ovo je bilo ukratko o piluli sa kamerom koja mijenja endoskopliju,a sada malo o onome šta drugi misle o tome: prvi dio, drugi dio,treći dio.
Pilula umjesto endoskopije,Nova tehnološka otkrića,Gutanje kamere je mnogo prijatnije nego standarna endoskopija,Pilula umjesto endoskopije,Nova tehnološka otkrića,piluli sa kamerom koja mijenja endoskopliju,

Total Pageviews