Popular Posts

Eko kugla-pere bez deterdženta


Sada i na našem tržištu eko kugla.Ko kupi jednu dobiva još jednu gratis.Vrlo bitan aspekt kod pranja rublja je i ekologija, to jest priroda kojoj s velikim količinama kemijskih deterdženata znatno oštećujemo.
Alternative deterdžentima za rublje postoje već jako dugo, no često su one nepraktične i skupe pa se uglavnom vraćamo provjereno efikasnim kemijskim prašcima ili tekućinama za pranje rublja. 

Ali, da to ne mora biti pravilo, potvrđuju eko kugle namijenjene pranju rublja gotovo bez deterdženta.Kako to?Ovaj genijalan izum star je gotovo četrdeset godina, no visoka cijena dugo ga je vremena udaljavala od masovne upotrebe. Razvojem tehnologije i porastom potražnje eko kugla postala je cjenovno mnogo prihvatljivija i sada svatko ima priliku prati svoje rublje gotovo bez upotrebe deterdženta. Eko kugla će zamijeniti između 80 i 90% deterdženta koji inače koristite, što znači da ćete po pranju trebati, tako reći, prstohvat praška.
Što je to u toj eko kugli, što omogućava pranje bez deterdženta? Ovdje nije riječ ni o kakvim čudotvornim procesima, već o mudro primijenjenim kemijskim svojstvima titan i silicij dioksida, implementiranih u keramičke kuglice unutar kugle.I tu je tajna.

Zahvaljujući njihovim fotokatalitičkim svojstvima, čestice titana i silicija, nakon što ih obasja svetlost (kuglu je dovoljno jednom mjesečno staviti na sunce), imaju sposobnost odstranjivanja nečistoća i masnoća s tkanina.
Kako prilikom pranja s eko kuglom rublje neće otvrdnuti, ne štedimo samo na deterdžentu već i na omekšivaču, iako ga možemo dodati samo malo, budući da kugla ne ostavlja nikakav miris.
Eko kugla se baš isplati jer pere najmanje 1000 puta,tako da smo mirni neke 3 godine i uz to tu je i ekologija, zatim štednja novca, trošimo ga na druge stvari.
Čitajte na forumima o ovoj eko kugli:
forum 4 i tako dalje.
tag:eko kugla,štedimo,pere 1000 puta,eko kugle namijenjene pranju rublja gotovo bez deterdženta. eko kugle

Total Pageviews