Popular Posts

L-karnitin


L-karnitin ( L-karnitin ) je supstanca nalik amino kiselini, a tijelo je proizvodi od amino kiseline Lizin. Vitamini C, B6, niacin, željezo i amino kiselina metionine potrebni su za proizvodnju karnitina u tijelu. Glavni izvor karnitina je crveno meso. Karnitin ima Različite uloge, a najpoznatija je sposobnost transportiranja masti kroz membrane stanica učiniti mitohondrija, gdje se mast Koristi kao izvor energije. 
Vodeći se gore navedenim ČINJENICAMA kompanije prodaju karnitin koji tvrde da donose da će tijelo transportirati više masti u stanice gdje će se koristiti za energiju, umjesto da se taložiti u podkožnom tkivu. Smatra se da će dodavanjem karnitina prehrani tijelo biti u Mogućnosti izgarati još više masti i vremena dijetu učiniti učinkovitijom.
L-karnitin je otkriven davno, Početkom Prošlog stoljeća. DERIVAT je amino kiseline Lizin, a ime je dobio po tome što je prvi puta izoliran (1905) iz mesa (carnus). Žvan je vitaminom BT, dok se nije spoznalo da ga ljudski organizam samostalno sintetizira. Ipak, u određenim uvjetima POTREBA za L-karnitinom može nadići sposobnost organizma da ga sintetizira, pa može biti uvjetno esencijalni nutrijent.
L-karnitin se u organizmu sintetizira u jetri i bubrezima i odatle se transportira u druga tkiva. Naveće koncentracije nalaze se u tkivu koje konvertira masne kiseline u energiju, poput Mišića skeleta i srčanog Mišića. S tim u vezi, L-karnitin ima važnu ulogu u proizvodnji energije transportirajući aktivirane masne kiseline u mitohondrijalnu matricu gdje ona metabolizira, kao iu transportu štetnih ostataka Processing van stanice, sprječavajući akumulaciju nusprodukata.
Povećan gubitak L-karnitina moguć je kod patients na hemodijalizi, a čest Nedostatak uočen je kod prerano rođene djece hranjene sojinim formulama bez dodatka L-karnitina. Preporuča se da se u formule za nedonoščad Dodaje L-karnitin, kojeg Uobičajeno ima u majčinom mlijeku oko 11mg / l. Iako je glavni izvor L-karnitina u prehrani crvno meso (naročitio govedina i janjetina), Čak i striktni vegetarijanci uspjevaju sintetizirati količine dovoljne da spriječe deficijenciju s težim posljedicama, uz dovoljnu količinu aminokiselina lizina i metionina, te željeza, vitamina C, B6 i niacina u formi NAD-a. Jedan od prvih znakova nedostatka vitamina C , stalni umor , u stvari je vrlo vjerojatno povezan s nedostatkom L-karnitina.
Osim za srce, protiv starenja, zaboravnosti, Zatim kod srčanog udara i td., L-karnitin je dobar i kod neplodnosti gdje je koncentracija L-karnitina u direktnoj vezi s brojem normalnih spermija i može biti korisna pri utvrđivanju plodnosti.

Forumi: prvi , drugi , treći i tako dalje.Pišite i Komentarisite iskustva.
L-carnitin, L-karnitin, glavni izvor L-karnitina u prehrani crvno meso, L-karnitin ( L-karnitin )

No comments:

Post a Comment

Total Pageviews