Popular Posts

Banana dijeta

Priča o mršanju pomoću banana,ovdje su mnogi rekli da je ovo neka šala,ko zna,probajmo i ovo,zasigurno je jeftinije od brzih jela za doručak,što znači novac ne bi bio problem.Svi znaju da su dobre dijete i skupe. A odricanje,dobro i ovdje ima odricanja kao što su šećer,sladoled,mliječni proizvodi ,tjestenine zasigurno debljaju,kako švabo jede jučerašnji hljeb i to samo krišku,to Balkan ne poznaje.Itd.Moram dodati da su zdrave samo zrele banane.Sretno.Evo kako ide priča o ovoj dijeti:

Jeftina i prakična dijeta bananama ubrzava metabolizam, tako da tijelo mršavi na prirodan način, bez velikih odricanja od omiljene hrane. Nakon što je godinama bezuspješno pokušavao smršavjeti, Hitoshi Watanabe počeo je za doručak jesti i banane i za šest mjeseci smršavio je čak 13 kilograma.


Shvativši kako banane, osim što su bogate vitaminima i mineralima, ubrzavaju metabolizam, Hitoshi i njegova supruga Sumiko, farmaceutkinja, osmisli su praktičnu i jeftinu dijetu koja ne traži previše odricanja.

Za doručak se jedu samo sirove banane i pije voda, a za ručak i večeru može se jesti gotovo sve. No zabranjeno je jesti sladoled i mliječne proizvode, deserte nakon obroka i piti alkohol. Vode valja piti što više, ali mora biti sobne temperature. Za ručak i večeru smije se jesti hrana po želji, pod uvjetom da se ne jede nakon 20 sati kako bi se tijekom noći potaknulo sagorijevanje kalorija.

Bitno je dovoljno spavati, barem osam sati, jer nedostatak sna potiče prejedanje te želju za slatkom i masnom hranom. Iako se može jesti raznolika hrana, stručnjaci prije svega preporučuju svježe voće i povrće te nemasno meso.

Prije odlaska na dijetu bananama obavezno se posavjetujte s liječnikom, što osobito vrijedi za dijabetičare i one koji pate od niskoga tlaka jer bi mogle pogoršati njihovo stanje. Tijekom jutarnje banana-dijete nije obvezno vježbati, no ono će dodatno ubrzati metabolizam,

Zrele banane sadrže kemijske tvari koje aktiviraju površinskestanice sluznice želuca tako da proizvode debeli zaštitni sloj sluzi. On predstavlja barijeru želučanoj kiselini zbog čega izbacuje bakterijeJednostanični mikroorganizmi koji imaju tri osnovna oblika: štapića (bacili), okruglasti (koki) i spiralni (spirila).

Obično se smatra da bakterije uzrokuju bolesti, ali su mnoge bakterije korisne i ne uzrokuju bolesti. iz želuca. Na taj način smanjuje rizik od nastanka čira, želučanih i crijevnih bolesti.

Banana je bogata kalijem, magnezijem i dijetalnim vlaknima koji pomažu u normalizaciji krvnog tlaka, a istraživanja pokazuju da znatno smanjuje rizik od srčanog udara. Budući da sadrži ugljikohidrate koji potiču hormone sreće, preporučuje se ljudima koji su skloni depresiji ili anksioznosti.

Banane povećavaju apsorpciju kalcija iz organizma zbog čega se dulje zadržava u kostima. Jedenjem banana se smanjuje rizik od osteoporoze u starosti te rizik od bolesti zglobova i kostiju.



Forumi vam mogu pomoći koju dijetu da odaberete.



Tags:dijeta banana,mršanje pomoću Forumi za ovu dijetu:banana,dobra dijeta i djelotvorna je prrodna ,bez mesa i tjestenine,moja dijeta,

No comments:

Post a Comment

Total Pageviews